Blogpost

ŐSZI BAKANCSLISTA – KÖZÖS PROGRAMOK GYERMEKEDDEL

ŐSZI BAKANCSLISTA – KÖZÖS PROGRAMOK GYERMEKEDDEL

 

Sárguló falevelek, guruló gesztenyék, meleg kakaó – a sokszor borongós ősznek is jó meglátni a pozitív oldalát, és nincs is élvezetesebb, mint egy mindenre rácsodálkozó kisgyerekkel átadni magatokat a hűvös évszak szépségeinek. Húzzatok gumicsizmát, gyűjtsetek szebbnél szebb faleveleket vagy bújjatok bele egy pokrócba és indulhat a közös mesenézés! Ha úgy érzed, hogy az egyre rövidülő nappalok és az esős időjárás elszívja az összes energiádat, inspirálódj őszi bakancslistánkból!

  • Gyűjtsétek össze az ősz legszebb kincseit!

A délutáni közös séták a legjobb apropók, hogy összegyűjtsétek a lehullott, színes faleveleket, gesztenyéket, tobozokat. Hazaérve a leveleket préseljétek le egy vastag könyvben, a gesztenyékből és a tobozokból pedig készítsetek kis figurákat, állatokat!

  • Faragjatok vagy díszítsetek tököt!

Az ősz egyben a tökszezon ideje is. Bár a tökfaragáshoz mindenképp ajánlott a felnőtt felügyelet és a segítség, a faragáson kívül akár rajzokkal is díszíthetitek vagy lefesthetitek a tököket. Keressetek közösen helyet az elkészült alkotásoknak!

  • Süssetek sütit!

Almás, sütőtökös vagy diós – vegyétek elő a kedvenc őszi süteményetek receptjét, és készítsétek el együtt! Életkoruktól függően kisebb feladatokat már a gyerekekre is rábízhatsz az előkészületek során, és még élvezetesebb lesz elmajszolni a közösen sütött finomságot.

  • Legyetek sokat a szabadban!

Igaz, hogy ősszel már többször van borongós-esős idő, de el lehet csípni szép, napsütéses napokat is. Használjátok ki ezeket, és tegyetek egy nagyobb sétát az erdőben vagy egy közeli parkban! Az eső sem kell, hogy visszatartó erő legyen, egy vízálló gumicsizma és esőkabát hasznos társ lehet ilyenkor. Merészebbek versenyezhetnek azon, hogy ki mer belegázolni a legnagyobb pocsolyába.

  • Dekoráljatok a gyerekszobában is!

Az együtt elkészített őszi dekoráció jól mutat a lakás bármely pontján, de ne hagyjátok ki a gyerekszobát sem. Hagyd, hogy a gyerkőc egyedül is díszítse rajzokkal, termésekkel a kuckóját, vagy lepd meg egy olyan őszies ágyneműhuzattal, mint a Filibabba erdei mintás garnitúrája.

 

Fotók: unsplash.com

A Szuper ötleteket köszönjük a Rágómakiknak 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük